Київська школа економіки запустила нову навчальну програму “Урбаністика та повоєнна відбудова”

Київська школа економіки запустила нову навчальну програму, яка включає гранти та стипендії для внутрішньо переміщених осіб та тих, хто полишив Україну після 24 лютого 2022 року.

Урбаністика та повоєнна відбудова” – магістерська програма, яка має допомогти українцям отримати освіту та працювати на користь Україні. Для студентів доступні грантові бакалаврські та магістерські програми, які повністю покривають навчання та часткове проживання в колівінгу.

“Чому ця програма зараз на часі? Тому що на це є запит, про це говорить вал інтелектуального контенту з ключовим словом “відбудова”. Часто цей контент є чудовим, надихаючим, thought provoking. Але часто помітно, що пропонованим візіям бракує системності, врівноваженості, зрозумілості, контекстуалізованості, заглибленості в локальні та/чи світові контексти. Крім цього ми бачимо, як завантажені ключові фахівці та фахівчині. Як бракує якісних спеціалістів, на яких можна покластись. Готувати фахівців високого рівня – це відповідальність, але KSE має досвід та готова нарощувати експертизу в галузі урбаністики в Україні”, – зазначає Тетяна Водотика, академічна директорка програми.

Фото: Kyiv School of Economics

Програма проводитиметься англійською мовою та матиме практичний фокус на підготовку випускників до роботи в якості аналітиків, радників та топ-менеджерів у міських радах, архітектурних бюро та інших установах.

Навички, які отримають студенти продовж навчання, дозволять вирішити найскладніші виклики міського розвитку та повоєнної відбудови України, формування нових міст майбутнього, розвитку соціальних міських просторів, вивчення процесів міської міграції.

Фото: Kyiv School of Economics

Однією з умов, аби взяти участь в програмі, є необхідність бути учасником бойових дій, їхніми дітьми та внутрішньо переміщеними особами. Також існує програма Come back home, яка заохочує повернутися тих, хто покинув Україну через війну.

Випускники можуть працювати менеджерами з міського планування, фахівцями з питань міської економіки чи міської безпеки або будувати академічну кар’єру в якості науковців.

 

 

Читайте також:

У Луцьку збудують сучасний квартал на місці колишнього заводу

“Усвідомлені сни”: благодійна виставка молодої української художниці Анастасії Большакової

Активісти організували громадський простір у “Будинку з комахами”