Кліматичні активісти скинули вугілля у фонтан Треві в центрі Риму

В Італії група кліматичних активістів з організації Ultima Generazione («Останнє покоління») скинула вугілля в римський фонтан Треві.

Близько 10 активістів із кліматичної групи Ultima Generazione (“Останнє покоління”) у неділю, 21 травня, увійшли до фонтану пізнього бароко XVIII століття, тримаючи в руках банер із написом: «Не платимо за кампанії, де використовуються викопні копалини, враховуючи те, що відбувається в Емілії-Романьї», пише CNN.

«Наша країна помирає», — наголошувалося на інших транспарантах.

Йдеться про смертоносну повінь на півночі Італії, яку деякі експерти пов’язують із кліматичною кризою. Усіх активістів заарештували. Поліція Риму повідомила, що їм висунули звинувачення у вандалізмі.

Фото: Shutterstock

Мер Рима Роберто Гуалтьєрі розповів місцевим ЗМІ, що фонтан об’ємом 300 тисяч літрів тепер доведеться спорожнити, а пофарбовану воду — злити. «Це потребуватиме значного часу, зусиль і води», – наголосив він.

Це вже третій впадок, коли активісти кидають вугілля у відомі фонтани Рима. У травні вони скинули деревне вугілля у фонтан Чотирьох річок на площі Навона, а в квітні від дій активістів постраждав фонтан Баркачча біля підніжжя Іспанських сходів. Група взяла на себе відповідальність за кожен інцидент.

 

Читайте також:

Польські урбаністи запропонували озеленити площу Святого Петра

Майнц планує стати першим містом в Німеччині з легальними кофішопами

Португалія вийшла на показник використання відновлюваної енергії в 51%