Київські активісти провели толоку біля будинку Краусса

/ Події /

Громадська організація “Печерські котики” повернула життя до життя останню історичну будівлю на Микільському провулку - будинок Андрія-Фердинанда Краусса.

Про це повідомляють на офіційній сторінці волонтерського руху.  

Завдяки активістам модерністській споруді, яку хотіли знести у 2021 році, знову повернули статус архітектурної пам’ятки. 

Нині тут провели розчистку фасаду та закрили OSB-плитами вікна першого рівня будівлі. Також на фасаді розмістили фото загиблого воїна Андрія Теперика в рамках ініціативи “Пам’ять, що зберігає пам’ятки”

“Пам’ять про нього буде оберігати пам’ятку і не давати забути кожному з нас якою ціною далося мирне життя”, – зазначив один із ініціаторів заходу Дмитро Перов. 

Возможно, это изображение 4 человека, на открытом воздухе и кирпичная стена

Активісти монтують фото українського воїна. Фото: Печерські котики

Варто зазначити, що будинок Андрія-Фердинанда Краусса у цьому районі є рідким зразком архітектури у стилі “раціональний модерн”. Його звели у 1911-1912 роках за проєктом українського архітектора, на честь якого найменували споруду.

Понад 5 років тому цю історичну будівлю виключили з переліку пам‘яток стараннями забудовника. За цей період вона пережила декілька невдалих спроб знесення.

Нет описания фото.

На споруді встановили спеціальну табличку, яка свідчить про офіційний статус архітектурної пам’ятки. Фото: Печерські котики

Наразі статус архітектурної пам’ятки Києва відновлено. У майбутньому на споруду чекає реновація. 

 

 

Читайте також

Які архітектурні проєкти втратила росія через напад на Україну

У Львові хочуть збудувати реабілітаційний центр для поранених унаслідок війни

Данія допоможе відбудовувати Миколаїв після перемоги України у війні