Харківська обласна рада відмовилась перейменовувати театр ім. Пушкіна

Комісії Харківської обласної ради з питань спільної власності та молодіжної політики, культури, спорту та туризму не підтримали перейменування Харківського академічного драматичного театру імені Пушкіна.

Про це повідомила режисерка театру Ольга Турутя-Прасолова на своїй сторінці в Instagram.

Кілька тижнів тому вона надіслала в обласну раду листа, у якому просила від імені колективу назвати театр на честь українського письменника і драматурга Григорія Квітки-Основ’яненка. Проте депутати відмовились перейменовувати театр.

“Взяти відповідальність на себе чи перечекати? А раптом Україна тут ненадовго і скоро прийдуть “наши”, а “пушкін наше всьо”… Саме так зараз звучать ці відповіді і відмови на папері. Оці перекидання з рук в руки. Не можете вирішити, за кого ви під час того, як росія обстрілює нашу державу? То ось вам відповідь – ви вже визначились. Боротьба триває за нашу землю – на фронті. За культуру – в тилу”, – написала Турутя-Прасолова.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от ТУРУТЯ (@olgaturutja)

Нагадаємо, питання про зміну назви театру вже розглядалося на сесії Харківської облради у вересні. Тоді до порядку денного було внесено одразу дві пропозиції: перша – вилучити лише слово “російський”, але “імені Пушкіна” залишити, друга – повністю перейменувати театр. Обидві пропозиції депутати відхилили, залишивши поточну назву.

 

 

Читайте також:

У Дніпрі проспект Пушкіна перейменували на честь Лесі Українки

Жителі одного з будинків Києва просять прибрати з його фасаду погруддя Пушкіна

Мер Житомира запропонував обміняти пам’ятник Пушкіну на полонених захисників України