ЮНЕСКО не буде проводити червневу сесію у росії

/ Події /

У представництві всесвітньої організації культурної спадщини ЮНЕСКО заявили про намір відмовитись від проведення 45-ї сесії у російській казані, як було заплановано напередодні.

Крім того, зібрання Комітету організації у будь-якому іншому місті “під головуванням росії є неможливим”. Про це йдеться у відкритому листі до країн-членкинь ЮНЕСКО.

Таке рішення ухвалили й підписали 46 країн, що належать до організації, через напад росії на Україну. 

“Спадщина Харкова, творчого міста ЮНЕСКО, заплатила особливо високу ціну, як і центр Чернігова, який внесено до попереднього списку Всесвітньої спадщини України. Страшні образи бомбардувань Маріупольського театру, засвідчені ЮНЕСКО на супутникових знімках, особливо тяжіють у нашій свідомості. А пошкодження продовжуються”, – зазначають у заяві.

Також у листі заявили, що 45-ту сесію відкладати не будуть. Її проведуть у ті ж дати, які планували до війни, однак наразі невідомо де саме відбудеться зібрання країн-учасниць.

Нагадаємо, що напередодні 46 країн відмовились брати участь у цьогорічній сесії Комітету всесвітньої спадщини через те, що його очолює рф. 

Крім того, Мінкульт неодноразово звертався до ЮНЕСКО з проханням виключити з організації росію, яка веде повномасштабну війну на території України, під час якої руйнує унікальну культурну спадщину.

 

 

Читайте також

Зведуть близько 10 тисяч квартир. В Україні розпочинають будівництво житла для переселенців

Як один із кращих архітекторів світу облаштовує притулки для українських біженців – фото

Фінляндія конфіскувала російські твори мистецтва на €42 млн, а Франція відмовляється віддавати картини мільярдерам рф