Японський дизайнер створив новий вид деревини з лісових відходів

/ Дизайн /

Японський дизайнер Юма Кано представив новий вид деревини виготовленої з лісового сміття, яке зазвичай не вважають придатним для виготовлення меблів. 

Дизайн стільців і столів був представлений на виставці DESIGNART Tokyo 2022, пише Designboom.

Для створення матеріалу, що отримав назву ForestBank, невеликі дерева, листя, кора, насіння, ґрунт тощо змішали з реактивною мінеральною основою та акриловою смолою на водній основі, що не містить органічних розчинників або летких органічних сполук. 

Дизайн стільця і столу з перероблених лісових відходів. Фото: Studio Yumakano

На поверхні готового матеріалу помітні унікальні візерунки, що змінюються залежно від сезону збирання компонентів, необхідних для створення деревини.

Окрім виробництва чистого матеріалу, ForestBank також вивчає можливості, пов’язані з лісами. До прикладу, отримана деревина змінює забарвлення залежно від характеристик місця збирання сировини.

Дизайн стола з переробленого лісового сміття. Фото: Studio Yumakano

Жовті та зелені відтінки на поверхні ForestBank є фактичним кольором дерев, забарвлених бактеріями, що трапляються у певному природному середовищі. А змішане зелене листя змінюється на помаранчеве і коричневе протягом різних пір року, що також впливає на колір матеріалу.

Сировину для ForestBank не обов’язково збирати лише у лісі, це можна робити й уздовж доріг, в парках, садах і навіть після роботи спеціалізованих майстерень.

 

 

Читайте також

Bavovna. Нова колекція ламп від Makhno studio

Катя Соколова та колір слонової кістки. Sadolin: Обережно, пофарбовано!

Спільний проєкт SVOYA Studio та Рьосуке Фукусади: український дизайн в Японії