Історик ідентифікував міст з картини “Мона Ліза” в італійському містечку

Історик Сільвано Вінченті зробив відкриття, що міст зображений позаду "Мони Лізи" на картині, знаходиться у тосканському містечку Латеріна.

Про це повідоляє CNN.

Довгий час мешканці тосканського села Понте-Буріано вважали, що міст позаду Мони Лізи – це міст їхнього села. Вони навіть зробили його ключовою частиною своєї місцевої туристичної кампанії.

Однак італійський історик Сільвано Вінченті стверджує, що міст за Моною Лізою насправді є мостом Роміто у сусідньому тосканському містечку Латеріна. Зараз від нього залишилися лише руїни.

«Відмітна форма річки Арно вздовж цієї ділянки території відповідає тому, що Леонардо зобразив на пейзажі ліворуч від жінки, зображеної на знаменитій картині», — сказав Вінцеті.

Колаж: Wion

Вінцеті у своєму дослідженні використовував документи з державного архіву у Флоренції. Він також зробив віртуальну реконструкцію, аби продемонструвати схожість.

«Мона Ліза» була написана між 1501 і 1503 роками. У цей час Да Вінчі жив з кардиналом Чезаре Борджіа поблизу Латеріни, виявив Вінцеті. Міст у поселенні використовувався і мав чотири арки, як зображено на картині. Водночас міст у Понте-Буріано має шість арок.

Вінцеті зазначив, що протягом багатьох років вивчав зображення берегів річки, руїн і фотографії, зроблені дроном, щоб визначити, що етрусько-римський міст Роміто безпомилково є тим, що на задньому плані картини.

Зараз у містечку Латеріна проживають близько 3,5 тисячі осіб. Його мер Симона Нері сподівається, що нове відкриття збільшить потік туристів і допоможе знайти фінансування для захисту залишків мосту.

 

 

Читайте також:

“Голодний” студент зʼїв на виставці роботу художника Мауріціо Каттелана, яку оцінюють у $120 тис.

“Рекламувати себе поки не навчилися”. Мінтуризму Італії вибачилося за рекламу з Венерою Боттічеллі у ролі “інфлюенсерки”

В Портофіно штрафуватимуть туристів за довготривалі селфі в мальовничих місцях