Ірландія спрямує €2,5 млрд на реновацію дефектних житлових будинків

Уряд Ірландії схвалив план ремонту вартістю 2,5 мільярда євро для усунення протипожежних та інших дефектів у 100 000 квартирах і дуплексах, побудованих в епоху буму кельтського тигра в Ірландії (між 1991 та 2013 роками).

Як пише The Mayor, слабкий нагляд за будівництвом під час економічного буму з середини 1990-х до кінця 2000-х років призвів до того, що останніми роками власники будинків отримували величезні рахунки за ремонт, оскільки перевірки виявили неналежний протипожежний захист та інші дефекти в їхніх будинках.

Наразі нараховується приблизно 100 000 квартир із серйозними дефектами, такими як недостатній протипожежний захист і протікання води.

«Я вважаю, що сьогоднішній день є дійсно важливим кроком вперед для власників будинків, які 10-15 років живуть у відчаї, стражданнях та без надії повернути свої домівки в безпечне середовище, де могли б жити вони та їхні родини», – зазначив міністр житлового будівництва Дарраг О’Браєн.

Дублін. Фото: Michal Pokorný/Unsplash

Витрати на реконструкцію та усунення недоліків за попередніми підрахунками становлять приблизно 25 000 євро за одну квартиру. Міністр додав, що ті власники житла, які вже почали самостійно відновлювати свої домівки або завершили ремонтні роботи, будуть включені до відшкодування.

За словами консультанта з пожежної безпеки Імона О’Бойла, проблема може поширитися за межі приватних домогосподарств. Він зазначив, що із подібними дефектами може бути багато готелів, будинків для людей похилого віку та лікарень.

 

 

Читайте також:

В Амстердамі облаштували підводний велопаркінг на 7000 місць

Snøhetta завершила реконструкцію небосяга 550 Madison, зведеного у Нью-Йорку 40 років тому

Уряд Мальти інвестує €700 млн в озеленення острова