IKEA розповіла Forbes, коли та за яких умов планує відновити роботу в Україні

/ Світ /

Шведський виробник меблів прагне "якомога швидше" повернутись на український ринок, однак наразі не називає конкретних строків.

Першим пріоритетом для відновлення роботи офлайн-магазину в Києві є безпека співробітників та клієнтів, повідомила IKEA виданню Forbes.

“Нам також потрібно налагодити всі операційні процеси, щоб забезпечити функціональність роздрібних та онлайн-магазинів. Наразі ми не можемо сказати, коли це буде”, – заявили в компанії.

Inter IKEA Group співпрацює з шістьма українськими постачальниками. Після повномасштабного вторгнення росії компанія тимчасово призупинила поставки, однак зараз тривають обговорення щодо того, як вона може підтримати партнерів, зокрема фінансово.

“Ніж в спину”. IKEA відмовляється від використання української деревини

Представники шведського ритейлера заявили, що продовжують зберігати робочі місця для своїх українських співробітників та забезпечувати їхній стабільний дохід. Також вони мають змогу отримати додаткову підтримку через програму допомоги із доступом до експертів і консультацій щодо психічного, фізичного та фінансового стану. 

Нагадаємо, що IKEA повністю вийшла з ринку рф і продала чотири російські заводи, якими вона володіла.

Варто зазначити, що на український ринок компанія намагалась зайти протягом 15 років. У 2020 році їй вдалося запустити онлайн-продажі, а у 2021-му – відкрити перший фізичний магазин у Києві. Після 24 лютого шведський ритейлер призупинив роботу в Україні.

 

 

Читайте також

В Україні заборонили використання азбесту у будівництві

Три асфальтобетонні заводи, що належали білорусі, передали у користування державі

Закон про хрущовки замість закону про бомбосховища. Анна Кирій про забудовний лобізм під час війни