Харків відрікся від російських міст-партнерів

/ Події /

Харківська міська рада позбавила статусу "партнерів" російські міста. Всього їх було п’ять - Бєлгород, Нижній Новгород, Санкт-Петербург, Новосибірськ і Москва.

Про це повідомив очільник міста Ігор Терехов. 

“У Харкова, який вже 63 день зазнає цілодобових бомбардувань, не може бути побратимів у країні-агресорці. Тим більше не може бути містом-партнером москва, в якій і зароджувалися плани знищення України та геноциду українського народу”, – зазначив він.

Водночас, за словами Терехова, з цієї причини повинні зникнути всі російські топоніми. Їхнє перейменування харківський міський голова обіцяє узгодити на першій сесії міської ради після перемоги України у війні.

“Думаю, що… багато назв вулиць, площ, скверів, зупинок громадського транспорту, пов’язаних із рф, повинні зникнути з карти Харкова. У нього й без цих назв надто багато шрамів, які ще будуть довго нагадувати нам про те, який сусід знаходиться за нашими східними та північними кордонами”, – підкреслив він.

Чоловік проїжджає повз зруйновану внаслідок російського обстрілу будівлю в Харкові, 14 квітня 2022 року. Фото: Бабель

Передбачається, що невдовзі на сайті міської ради створять спеціальний розділ, де жителі міста зможуть пропонувати свої варіанти нових назв. Від себе Терехов анонсував першу оновлену назву вулиці – її перейменують на честь захисників Харкова та України.

Нагадаємо, що напередодні у Київській міськраді висунули пропозицію з позбавлення мінська статусу міста-побратима.

 

 

Читайте також

Італійці братимуть участь у відбудові Бучі

“Це на 100% неефективно”: Слава Балбек про план Нормана Фостера щодо відбудови Харкова

У Вінниці відремонтують частину гуртожитку, аби розмістити там переселенців