Господарський суд Одеської області наклав арешт на напівциркульний будинок за Дюком

/ Події /

Компанію ТОВ "Гранд Отель" позбавили права на користування та розпорядження історичною будівлею, що розташована зліва від пам'ятника Дюку де Рішельє на Приморському бульварі, 7.

Таке рішення ухвалив Господарський суд Одеської області у відповідь на позов Одеської обласної прокуратури, яка вела досудове розслідування щодо незаконної діяльності власників архітектурної пам’ятки, пише Думская.

У процесі розслідування правоохоронці виявили, що компанія ТОВ “Гранд Отель” змінила конфігурацію та геометричні розміри фундаментів історичної будівлі за рахунок земельної ділянки, що належить місту і не відведена для цієї мети.

Напівциркульний будинок, на який нині наклали арешт. Фото: Сергій Шляхов

Крім того, мансарду, що з’явилася на будівлі влітку 2019 року, збудували без відповідної дозвільної документації, стверджують у відомстві. Разом із цим прокурори вимагали від суду визнати незаконними рішення двох держреєстраторів, які без належної процедури видали право на власність. 

Зокрема, мова йде про співробітницю КП “Юридичний департаментреєстрації” Світлану Кротову, яка підтвердила право власності на об’єкт площею 3,35 тисячі м² та держреєстратора Фонтанської сільської ради Ігоря Іванова, який узаконив збільшення приміщення площею 3,47 тисячі м².

На архітектурній пам’ятці у 2019 році добудували мансарду. Фото: Лоция

Суд вирішив накласти арешт на архітектурну пам’ятку, а також заборонив ТОВ “Гранд Отель” та будь-яким іншим юридичним чи фізичним особам здійснювати будівельні роботи та експлуатувати будівлю на Приморській, 7.

Варто зазначити, що у цій споруді протягом тривалого часу розташовувався офіс компанії “Інкор-Груп”, що належав відомому одеському підприємцеві та політику Руслану Тарпану. У 2017 році його оголосили у розшук, після чого будівлю переоформили на ТОВ “Гранд Отель”, кінцевим бенефіціаром якого стала Любов Тарпан. 

Власники історичної будівлі змінили геометричні розміри її фундаментів. Фото: Лоция

Нині засновник “Інкор-Груп” Руслан Тарпан знаходиться в розшуку. Його підозрюють у розкраданні коштів та підробці документів під час будівельних робіт, які фінансувалися містом або державою. Цікаво, що за його ініціативи відбулося відновлення пам’ятника Єкатерині ІІ. Раніше ми писали, що нині збирають підписи, аби демонтувати його.

 

 

Читайте також

Перейменування вулиць в Одесі відбуватиметься без громадських слухань

Петиція про демонтаж пам’ятника Катерині ІІ в Одесі отримала понад 50% необхідних голосів

У Києві слідчі вилучили російське скло вартістю понад 9,5 млн гривень