Французський дизайнер Філіп Старк представив проєкт 176-метрового хмарочоса в Еквадорі

В Еквадорі в місті Гуякілі зʼявиться 46-поверховий хмарочос спроєктований YOO Inspired by Starck.

Про це повідомляє видання Dezeen.

Девелопер Урібе Шварцкопф представив проєкт житлового хмарочоса YOO GYE в Гаякілі, який розробляється спільно із французською дизайнерською студією YOO Inspired by Starck.

176-метровий хмарочос буде розташований уздовж річки Ріо-Гуаяс, яка протікає через найбільше місто Еквадору – Гуякілі.

Візуалізація: YOO Inspired by Starck

Французький дизайнер Філіп Старк, який очолює YOO Inspired by Starck, описав будівлю як “рай, створений для щастя людей, які житимуть у ній”.

У 46-поверховій житловій вежі загалом буде 633 квартири, розташовані в блоках, які зменшуватимуться зі зростання хмарочоса. Кожен із каскадів створює відкритий спільний простір із місцевою рослинністю.

Візуалізація: YOO Inspired by Starck

На фасаді використовується кілька арок, які будуть облицьовані поєднанням скла та каменю, що є традиційними матеріалами для регіону.

В хмарочосі розмістяться не тільки квартири, але й спа-центр, відкриті басейни, кінотеатр, розважальна зона та торгові приміщення на першому поверсі.

Візуалізація: YOO Inspired by Starck

Хоча візуалізації будівлі показують, що вона розташована в сільській місцевості, її планують побудувати в центрі міста, поруч із кількома іншими висотними будинками.

Хмарочос, який планується завершити у 2027 році, є останньою розробкою еквадорського забудовника Урібе Шварцкопфа, який раніше ввів в експлуатацію першу південноамериканську будівлю від студії MAD і найвищу будівлю Кіто, спроєктовану данською студією BIG.

 

 

Читайте також:

Увіковічнення ландшафту. Готель-виноробня від OODA Architecture

Bugatti збудує свій перший 42-поверховий хмарочос у Дубаї

В Утрехті зʼявиться “зелений” хмарочос від культового міланського архітектора Стефано Боері