Фонд Ебергарда Шьока надасть кошти на реставрацію історичних брам і вікон Львова

/ Декор /

Німецький фонд в 2023 році також допоможе відновлювати історичну спадщину. 

Про це розповідає Бюро спадщини у Львові. 

«Від початку широкомасштабного вторгнення росії за бюджетні кошти в Україні фінансують лише критичну інфраструктуру, захищені видатки та ЗСУ. Проте, незважаючи на війну, серед мешканців міста збереглася велика зацікавленість у реставрації цінних елементів їхніх будинків. Саме тому ми знову звернулися до фонду Ебергарда Шьока з проханням допомоги у співфінансуванні цих робіт і отримали позитивну відповідь. Тому діяльність програми цьогоріч продовжиться, а фонд буде співфінансувати частку, яка раніше покривалася за рахунок бюджетних коштів», – розповів директор ЛКП «Бюро спадщини» Павло Богайчик.

Таким чином німецькі партнери нададуть 15 тис. євро для проведення робіт і завдяки цьому частка співфінансування мешканців залишається незмінною.

Відповідно до програми, 70% вартості робіт з реставрації брам до повномасштабного вторгнення оплачувала Львівська міська рада, а зараз покриває Фонд Ебергарда Шьока, а 30% – мешканці. Під час реставрації вікон співфінансування здійснюється у співвідношенні 60% на 40% відповідно. А в разі заміни металопластикових вікон на дерев’яні частки співфінансування становлять 50% на 50%.

«Бюро спадщини» зазначає, що у 2022 році в межах програми співфінансування було відновлено 29 брам та 16 вікон в будинках, розташованих у межах історичного ареалу Львова, а також 12 вікон та балконних блоків було замінено з металопластикових на дерев’яні. Новий набір заявок на програму співфінансування планують розпочати у вересні 2023-го. 

 

 

Читайте також

Німеччина надасть кошти для продовження реставрації історичних брам і вікон у Львові

У Львові на реставрацію історичних брам і вікон подали понад сотню заявок

Реставратори відновили історичну браму на Коновальця у Львові – фото