Фінляндія допомагатиме з відбудовою Чернігівщини

/ Україна /

Першочергово необхідно відновити житлові будинки, школи, лікарні й комунальні мережі. 

Про це повідомляє заступник керівника Офісу президента України Кирило Тимошенко.

“Продовжуємо інформувати світ про план відбудови України. Черговий діалог з Надзвичайним і Повноважним Послом Фінляндії в Україні Пяйві Лайне. Домовились про конкретику, зокрема участь Фінляндії у відбудові Чернігівщини”, – йдеться у публікації.

Також на зустрічі презентували план будівництва житла для переселенців, який було розроблено спільно з кількома архітектурними бюро. Відповідно до задуму, передбачено зведення п’ятиповерхових споруд протягом п’яти/шести місяців у 16 областях України. Таким чином у кожному регіоні має з’явитися по 2 тисячі квартир. Їхня вартість з усіма меблями та устаткуванням становитиме близько 700-800 доларів за квадратний метр.

Зустріч із послом Фінляндії в Україні Пяйві Лайне. Фото: Кирило Тимошенко

Після деокупації територій та відбудови житлового фонду люди зможуть повернутися до своїх домівок, а ці квартири будуть передані військовим, медикам, працівникам поліції.

“Фінляндія щиро прагне допомогти Чернігівщині, над цим працює і Уряд, і приватні компанії. Ми готові надати партнерам всю необхідну інформацію по об’єктах, які потребують відбудови. В першу чергу це житлові будинки, школи, лікарні та комунальні мережі”, – продовжує Тимошенко. 

Посадовець зауважує, що Чернігівщина потребує швидкого відновлення понад 4 479 житлових об’єктів – це 1 029 багатоповерхівок та 3 231 приватний будинок.

 

Фото на головній: Shotam.info

 

 

Читайте також

Coca-Cola відновить дитячий садок у селі на Київщині

У фінському місті, розташованому біля кордону з рф, щодня лунатиме гімн України

В Італії заарештували майно “архітектора путіна” на понад €140 млн