Ескіз Мікеланджело продали за рекордну суму у 23 мільйони євро

/ Арт /

Аукціонний дім Christie’s провів торги у Парижі, на яких продали чорнильний малюнок італійського скульптора й художника Мікеланджело. Його викупили за рекордні 23,16 мільйона євро.

Ціна продажу побила попередній рекорд художника, роботу якого (“Воскреслий Христос”) продали у 2000 році за 9,5 мільйонів євро, пише видання France 24.

Ескіз, датований кінцем XV століття, вважається першим малюнком Мікеланджело, на якому митець зобразив голу натуру. Експерти зазначають, що попри те, що робота виконана за допомогою пера і коричневих тушей, вона добре збереглась.

Мікеланджело Буонарроті. Оголений юнак і дві фігури позаду. Розмір 33 х 20 см. Фото: Christie’s

Лише у 2019 році під час інвентаризації приватної французької колекції фахівці встановили, що це креслення є однією з робіт Мікеланджело. До цього авторство ескізу приписували школі Мікеланджело, а не художнику.

У вересні того ж року його визнали “національним надбанням Франції” та дали можливість національним музеям та уряду викупити його у період протягом тридцяти місяців. Оскільки жодних пропозицій за цей час не надійшло, ескіз виставили на аукціон.

Хелен Ріхал, директор відділу стародавніх малюнків і малюнків 19-го століття Christie’s, зазначила, що робіт Мікеланджело, які нині знаходяться у приватній власності, є менше десятка.

 

 

Читайте також

Офіційно: Фонд Нормана Фостера створить план відбудови Харкова до кінця червня

Відбудовою Тростянця займатиметься австрійська компанія

Нагадує політ світлячків: у Нідерландах створили новий безшумний феєрверк