Для кращого сполучення із ЄС між Україною та Румунією відкрили нові залізничні маршрути

/ Україна /

Укрзалізниця завершила реконструкцію колій і відкрила дільниці Рахів - Берлебаш - держкордон і Тересва - держкордон.

У межах проєкту проклали 19,3 км залізної дороги від Рахова до держкордону та 1,1 км – від держкордону до Тересви, встановили огорожу митної зони, привели до ладу вигляд станцій і звели дві пасажирських платформи на держкордоні та у селищі Ділове. Роботи завершили за два місяці, повідомляють у відомстві.

“Ці дві дільниці у майбутньому стануть третім та четвертим стиками на кордоні з Румунією — нашому найбільш завантаженому напрямку. Їх відкриття дозволить відправляти на ньому додаткові 6 пар вантажних поїздів щодня. Це додаткові 3,5 млн тонн вантажів на рік”, — зазначив голова правління АТ “Укрзалізниця” Олександр Камишін.

Невдовзі новим маршрутом курсуватимуть вантажні потяги. Фото: Укрзалізниця

Крім того, за його словами, відновлені сполучення відкривають перспективу для розвитку додаткових міжрегіональних маршрутів між Ужгородом, Івано-Франківськом і Чернівцями. Натомість міжнародні маршрути між українськими та румунськими містами відкриються тоді, коли у Румунії відбудують свою частину дільниці.

Нині чекають, коли Румунія відремонтує свою частину дільниці. Фото: Укрзалізниця

Варто зазначити, що дільниця Рахів-Берлебаш була закрита для руху поїздів у 2011 році, а Тересва-держкордон — у 2007. Вони пролягають через складну місцевість. Тут вузька долина річки Тиса, у якій понад 100 штучних споруд. Серед них – тунель, металеві, залізобетонні та кам’яні мости.

 

 

Читайте також

Литва укріпила кордони з білоруссю колючою огорожею

Супер’яхту російського олігарха вперше продали на аукціоні в Європі

Польща завершила будівництво стіни на кордоні з білоруссю – відео