Девелопери з Ірландії інвестують €200 млн для створення кампуса будівельних технологій в Україні

/ Події /

Ірландська компанія Kingspan планує створити в Україні кампус будівельних технологій. На його зведення виділять 200 мільйонів євро.

Про це Kingspan повідомили в офіційній заяві.

Гендиректор компанії зазначив, що таке рішення зумовлене трьома кризами: кліматичною, енергетичної безпеки та викликаною війною росії проти України.

“Новий кампус будівельних технологій, який ми плануємо побудувати, зробить позитивний внесок на всіх трьох фронтах, підтримуючи Україну, коли вона відбудовує свою економіку, задовольняє попит у Центральній та Східній Європі на енергоефективні будівлі та допомагає Європі зменшити залежність від імпорту нафти та газу”, – пояснив CEO компанії.

Компанія спеціалізується на впроваджені енергоефективних рішень в архітектурі. Лікарня Фіони Стенлі з ізоляційними плитами, що зберігають тепло. Фото: kingspan.com

Процес будівництва почнуть за появи відповідних умов безпеки. Його планують завершити за 5 років. Нині Kingspan сформував робочу групу, яка контактуватиме щодо проєкту з українським урядом, а також займатиметься пошуком місця для зведення. Ймовірно, кампус з’явиться на заході Україні. 

Він вироблятиме сучасні ізоляційні вироби та рішення для централізованого опалення та забезпечить понад 600 робочих місць. 

Варто зазначити, що Kingspan – світовий лідер у сфері ізоляційних та енергоефективних будівельних рішень. Компанія має 198 виробництв по всьому світу, де працюють понад 19 тисяч робітників.

 

 

Читайте також

У США замість будівельних блоків з бетону будуть використовувати цеглу із мікроводоростей

Німеччина куруватиме внесення Одеси до списку ЮНЕСКО за прискореною процедурою

Данський урбаніст запустить у Львові безкоштовний велопрокат для переселенців