Чеський бізнесмен викупив для України трамваї, хоча Острава обіцяла передати їх безкоштовно

/ Урбаністика /

Попри гучні заяви, вживаний транспорт виставили на торги. 

Про це повідомляє видання Moravskoslezský deník.

Навесні мер чеського міста Острава Томаш Макура заявив, що списані 26 трамваїв продавати не будуть, а передадуть для потреб постраждалих українських міст. Попри це, за деякий час транспорт все ж з’явився на майданчику для аукціонів. 

Остравська транспортна компанія (DPO) продала його на відкритому тендері. Їх придбала за понад два мільйони крон компанія Gepard Express Альберта Фікачека, який нині активно допомагає Україні. Бізнесмен вирішив за власний кошт подарувати трамваї Миколаєву, хоча напередодні їх обіцяли передати безкоштовно. 

“Трамваї там також використовують зараз, наприклад, для доставки питної води”, – коментує задум Фікачек.

Ситуація з пустими обіцянками влади Острави розчарувала бізнесмена, зважаючи на допомогу, яку надають Україні інші чеські міста. Утім, він все ще веде переговори з можливим спонсором купівлі трамваїв, хоча готовий сплатити їхню вартість за рахунок власних коштів.

До слова, мер міста Томаш Макура відреагував на це такими словами: “Щодо Т3, то пошук кінцевого споживача займає більше часу, ніж очікувалося. Тому DPO ухвалило рішення передати Т3 Україні лише з другої партії трамваїв, які будуть виведені з експлуатації цього року”.

 

Фото: Deník / Lukáš Ston

 

 

Читайте також

Чеське місто передасть Харкову тролейбуси й автобуси

Вчені створили покриття для авт, що відновлюється після взаємодії з сонячним промінням

Неподалік Львова з’явиться завод із виробництва дорожньої техніки