Будівельне сміття від зруйнованих споруд використають для відновлення доріг

/ Україна /

Нині його сортують та подрібнюють на 50-ти спеціально відведених локаціях Київщини.

Про це повідомив міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець в інтерв’ю виданню “Українська правда. Життя”. 

“Коли ЗСУ звільнили територію Київської області, перед нами постав великий виклик щодо відходів руйнації. Це була просто купа будівельних відходів, які хаотично складалися десь на розі вулиць. Навіть знаходили факти вивезення тонн такого сміття в посадки та ліс. Нашим завданням було розробити правила поводження з відходами і донести їх органам місцевого самоврядування”, – розповів посадовець.

Вид із вікна однієї зі зруйнованих квартир у будинку на вул. Тургенівській в Ірпені. Фото: Everest10.org.ua

Після інспекцій та створення спеціальної Google-карти Київська обласна адміністрація виокремила 50 локацій, куди централізовано стали звозити рештки від споруд. На місцях їх сортують і подрібнюють для подальшого використання під час відновлення доріг, зведення тимчасових переходів, переїздів тощо.

“Спочатку ми думали, що для того, аби впоратися з відходами руйнації, потрібна велика кількість бюджетних і грантових коштів. Але сьогодні утворені купи відходів вже беруть і повторно використовують будівельники або ті, кому потрібно”, – підкреслює Стрілець.

Водночас, він зауважує, що це не вирішує проблему повністю, адже залишаються відходи, які треба утилізовувати екологічно безпечним методом.

 

 

Читайте також

Червоний Хрест оголосив низку тендерів на створення тимчасово житла й відновлення пошкодженого

Виробників і постачальників будматеріалів просять допомогти Ірпеню

Фахівців просять допомогти мешканцям деокупованої Бородянки з ремонтними роботами