Будинок вчених можуть повернути Львову: прокуратура подала позов

/ Архітектура /

Завдяки такому рішенню прагнуть уберегти архітектурну пам'ятку й унеможливити там проведення суперечливих заходів, наприклад, як скандальна блогерська вечірка в кінці 2021 року. 

Про це повідомляють на сайті Львівської обласної прокуратури. Зокрема, представники Галицької окружної прокуратури Львова вивчили законність перебування приміщення Будинку вчених у приватній власності.

Після ознайомлення з документами було подано позов до Господарського суду Львівської області про витребування з незаконного володіння приміщень історичної споруди.

Фото: Budynokvchenyh.lviv.ua

Усупереч чинному законодавству нерухоме майно перебуває у приватній власності Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України, хоча будівля належить до списку пам’яток, що не підлягають приватизації.

Тому Будинок вчених використовують для отримання прибутку, що суперечить поняттю неприбуткової організації, зауважують представники прокуратури. 

Фото: Budynokvchenyh.lviv.ua

Окрім того, виявилось, що приміщення належали до обласної комунальної власності і правових підстав для прийняття розпорядження районною адміністрацією про їх передачу у приватну власність не було, тому позивачі наполягатимуть про повернення нерухомості у центрі Львова громаді.

Нагадаємо, наприкінці 2021 року в історичній пам’ятці блогери організували гучну вечірку у День вшанування пам’яті жертв Голодомору. Це спричинило резонанс та масове обурення українців. 

 

 

Читайте також

ОСББ у Києві без дозволу розбирало місток в історичному будинку

Росіянам заборонили відвідувати Венсенський замок біля Парижа

ТРЦ замість садиби Дмитрієва: суд не підтримав захисників історичної будівлі