Британський митець Сем Кокс перетворив свій будинок на “Країну малюнків”

/ Декор /

12 кімнат маєтку художника під псевдонімом Містер Дудл повністю оповили його авторські розписи.

Щоби розмалювати кожну деталь – від стелі та стін до кухонного посуду – Сем Кокс працював над проєктом протягом двох років. Це було його мрією ще з дитинства, пише Designboom.

У 2019 році митець придбав будинок у південно-східній Англії вартістю 1,54 мільйона доларів. Згодом спільно з друзями й близькими він перетворив його на суцільне біле полотно для майбутньої творчості. 

Спальня маєтку. Фото: Mr Doodle

Кухня “Країни малюнків”. Деякі меблі залишаться нефункціональними. Фото: Mr Doodle

У жовні 2022 Містер Дудл поділився результатами – він оприлюднив відео, де показав увесь процес робіт. Ролик складається з 1857 фотографій, зроблених у період з вересня 2020 року по вересень 2022 року.

Для створення “Країни малюнків” художник використав 900 літрів білої фарби, 401 балончик чорної фарби для облицювання зовнішніх стін та 286 – для розпису інтер’єрів.

Відео демонструє, як практично усе заповнюється авторськими малюнками. Постільна білизна, побутові предмети, комп’ютер і одяг – як висновок, не залишилося жодної поверхні, яка б була незаповненою.

Ванна. У будинку немає жодного нерозписаного місця. Фото: Mr Doodle

На проєкт митець витратив два роки. Фото: Mr Doodle

Сем Кокс мав хист до малювання з дитинства. Розвиток його творчості починався з розпису меблів і стін у батьківських апартаментах. Пізніше британський художник створив свій власний візуальний стиль – Doodle World. 

У 2015 році Сем Кокс набув широкої популярності завдяки створенню pop-up онлайн магазину Appear Hear, який він трансформував у велику інсталяцію творів doodle-арт.

 

 

Читайте також

Учасники французького аукціону сприйняли вазу за артефакт й підняли її ціну у 4000 разів

Українські мавки в Парижі. YALANZHI OBJECTS презентував колекцію світла на міжнародній виставці

Крісло Play від українського виробника меблів woo підкорило відвідувачів Maison&Objet Paris