Біля озера Коров’яче у Києві планують облаштувати ландшафтний заказник 

/ Ландшафт /

Водойма розташована у Дарницькому районі.

Про це повідомляє Київська міська рада. Орієнтовна площа заказника місцевого значення біля озера Коров’яче становитиме 1 га. Проєкт рішення за поданням Дмитра Білоцерковця вже зареєстровано в КМР.

“Територія природного об’єкта є місцем проживання багатьох видів птахів, чорного тхора та ласки, які охороняються згідно з додатком до резолюції Бернської конвенції. Озеро також має важливе значення у формуванні мікроклімату району, вздовж берегів водойми ростуть верба, береза та чорна вільха”, – повідомляє депутат. 

Також він додає, що ухвалення цього рішення сприятиме оздоровленню довкілля, забезпечить ефективне функціонування коридорів екологічної мережі столиці та гарантуватиме збереження цінних природних комплексів й угрупувань рідкісних рослин і тварин.

Відповідний проєкт було розроблено науковцями організації “Благодійний фонд Дніпровського району міста Києва “Київський еколого-культурний центр””. До документу входять основні заходи зі збереження природних комплексів, які візьмуть під охорону на території проєктованого об’єкта природно-заповідного фонду.

 

Фото на головній: Angelika Yakymenko/Unsplash

 

 

Читайте також

Українцям пропонують взяти участь у конкурсі на кращі ідеї міського саду чи городу

Витік Темзи вперше пересох через спеку та посуху

“Шкодить довкіллю”. У Києві вимагають припинити скошування трави