Біля Буковеля відновлюють станцію “Татарів” – архітектурну пам’ятку кінця ХІХ століття

Реновація об’єкта ще триває, але значну частину робіт уже провели. Зокрема збільшили вдвічі платформу, яка тепер може приймати потяги із 12 вагонами, встановили LED-освітлення, провели зовнішній та внутрішній ремонт вокзальної будівлі.

Про це йдеться на сайті “Укрзалізниці”. Також зазначають, що наразі ведуть роботи з облаштування привокзальної території. На фасаді будівлі збережуть історичну назву вокзалу – “Татарів”. Хоча наприкінці листопада 2021 року громада селища підтримала ініціативу щодо перейменування станції в “Татарів-Буковель” – це найближча залізнична зупинка на шляху до гірськолижного курорту.

Джерело: facebook.com/Ukrzaliznytsia

Керівник пасажирського напрямку “Укрзалізниці” Олександр Перцовський стверджує, що із вокзалу вдалося зробити зручний пасажирський хаб між залізницею та курортом. За його словами, у майбутньому планують зробити капітальний ремонт “Татарева”, а також відновити інші станції Карпатського регіону.

Джерело: facebook.com/Ukrzaliznytsia

Нагадаємо, станція “Татарів” є архітектурною пам’яткою часів Австро-Угорської імперії. Вона побудована ще у 1894 році. Сьогодні там курсує 9 пасажирських потягів.