Активісти організували громадський простір у “Будинку з комахами”

У памʼятці "Будинок з комахами", який намагався знести забудовник, київські активісти організували громадський простір та наводять порядок.

Про це повідомляє активіст Дмитро Перов.

“Тепер у пам’ятці архітектури, яку хотів знести забудовник, функціонуватиме громадський простір з лавками, кавою і хорошим настроєм. Поки ми навели лад в двох кімнатах, залишилось ще 12”, – розповідає Дмитро.

 

Фото: Дмитро Перов

Реновацію в памʼятці 1893 року активісти проводять за власний рахунок. Їхня присутність допоможе уникнути повторних зазіхань забудовника.

Нагадаємо, колишній прибудковий будинок Марії Станіславської, або ж “Будинок з комахами”, почали розбирати через зведення будинку по-сусідству ще 2021 року.

Колишній прибутковий будинок Станіславської («Будинок з мухами»). Фото: Антон Короб

Навесні цього року будівельні роботи поновилися, що сколихнуло суспільство та викликало шквал невдоволення. Своєю чергою Міністрество культури та інформаційної політики засудило ці дії та закликало Київську міську військову адміністрацію подати документи на внесення будинку до Державного реєстру нерухомих пам‘яток.

В результаті Національна поліція України відкрила кримінальне провадження за фактом умисного пошкодження або руйнування об’єктів культурної спадщини.

 

 

Читайте також:

Жителі зруйнованого будинку на Жилянській збирають кошти на його відбудову

У КМДА не надавали дозволи на проведення робіт на території пивоварні Шульца

Волонтери реставрують 130-річний будинок з деревʼяним мереживом у Чернігові